2015. máj 05.

Megdöbbentő társadalmi kísérlet - Ne beszélj idegenekkel!

írta: KulTi
Megdöbbentő társadalmi kísérlet - Ne beszélj idegenekkel!

Május végén (25.) lesz az Eltűnt Gyermekek világnapja.

Nemsokára elérkezik ez a szomorú világnap, mikor azokra emlékezünk, akiket elraboltak, akik elszöktek és soha nem kerültek elő. Természetesen azokra is, akik elvesztették a gyermeküket. Remélhetőleg még nem adták fel a reményt!

post_38742_20110525082024.jpg

A napokban találkoztam azzal a videóval, ami bebizonyította, hogy milyen egyszerű dolga van azoknak, akik el akarnak rabolni egy gyereket. Csak egy kiskutya kell ahhoz, hogy közel kerülhessenek hozzájuk! 

A kísérletet Joey Salads végezte el. Megkérdezte a szülőket, hogy hányszor mondják el gyereküknek, hogy ne beszéljenek idegenekkel, majd engedélyt kért arra, hogy leteszteljék, mennyire ragadt ez meg bennük. Odament a gyerekekhez, majd a kiskutyát használva elcsalta őket a játszótérről. Félelmetesen egyszerű dolga volt! Nézd meg!

Nagyon szomorú ezt látni, hiszen hiába figyelmeztették a gyerekeket a szülők gyakran, úgy látszik a szó nem mindig elég. Talán ez az élmény majd beleég annyira a gyerekekbe, hogy többet ne menjenek el senkivel anya engedélye nélkül!

Magyarországon évente úgy egy kis falunyi gyerek tűnik el. Tavaly 171-nek veszett nyoma. Sokan szöknek el az állami intézményekből, majdnem az eltűntek 85 %-a, de szerencsére sokakat megtalálnak, vagy maguk térnek haza. A borzasztó az, hogy évente úgy 2000 ember tűnik el nyomtalanul (Nő, férfi, gyerek). Hogy milyen sors vár rájuk? Talán jobb nem is tudni...

ezer-lampas.jpg

Ha szeretnél segíteni, látogass el az Ezer Lámpás Éjszakája honlapjára!

Talán segítene, ha jobban megismernénk a szomszédainkat, akik segíthetnek, ha látják, hogy valaki idegen viszi el a gyereket. (Hol vannak már a régi öregasszonyok, akik mindenbe beleütötték az orrukat?) Én sem ismerem a szomszédaimat. Nem tudom a nevüket, hogy kik tartoznak egy családhoz. Talán arcról megismerek egyet-kettőt, de ez alig számít valamit. Persze ez amiatt is lehet, hogy egy nagy lakótelep piciny részét képezi a mi lakásunk...

Az viszont biztos, hogyha nekem egyszer gyerekem születik, összeismerkedek az összes szomszédommal! Régen is együtt nevelte az utca az utca gyerekeit! Most is erre kéne nevelni a környezetünket! 

KulT

Forrás: Joey Salads, Ezer Lámpás Éjszakája

Szólj hozzá

inspiráló KulTalk