2015. júl 01.

Ne dobd el a konzervdobozt, használd fel!

írta: KulTi
Ne dobd el a konzervdobozt, használd fel!

Újrahasznosítás forever!

Kicsit elcsúsztam a saját DIY projektjeimmel, így sem a rendszerezővel, sem a galaxis festménnyel nem készültem el. Viszont hoztam nektek valami mást addig is, hogy ne unatkozzatok!

A cicás válogatást nagyon szerettétek, így úgy döntöttem, hogy most sem egyetlen ötletet hozok, hanem egy tematika köré épített ötletcsokrot, ami jelen esetben a konzervdoboz lesz. 

diy-tin-can-ideas3.jpg

Sokszor használok konzervételt a főzéshez, főleg konzerv kukoricát, babot, vagy valamilyen gyümölcsöt. Igen, ez így valószínűleg egészségtelen, viszont mivel állandóan rohan a lakás, ezzel az apró kis engedménnyel nyerhetek pár percet magamnak. 

A kiürült konzervekkel viszont sosem tudom, hogy mit is kezdhetnék, így utánajártam a legjobb DIY ötleteknek, amit most meg is osztok veletek!

(Mielőtt nekilátnátok a nagy alkotásnak, mindig figyeljetek oda, hogy a konzervdoboz éles részet távolítsátok el, nehogy megvágjátok magatokat! Első a biztonság!)

1. Rendszerezők

Egy egyszerű kis átalakítással remek rendszerezőket készíthetsz belőlük akár a kreatív holmiknak (ecsetek, ollók stb.), de az irodai eszközöknek, vagy az evőeszközöknek sem kell többé a fiókban elkallódniuk. 

Dekortapasz használatával, vagy festékkel széppé varázsolhatod a konzerv külsejét és már pakolhatsz is bele! 

Termszetesen nem kell itt megállnod! ügyes kis hordozót is készíthetsz belőle, ha valamihez hozzáerősíted a dobozokat (pl.: falemez), de több különböző méretű dobozzal egész rendszert is építhetsz a tárolandó holmiknak.

konzerv11.jpg

konzerv1.jpg

konzerv.jpg

diy-wall-pencil-organizer-of-tin-cans-500x4843.jpg

konzerv1_1.jpg

2. Lámpabura

Na jó, amikor megláttam az első képet, tátva maradt a szám. Én ilyenre nem is gondoltam! De egyszerűen annyira jó az ötlet, hogy kénytelen leszek én is készíteni egyet magamnak! (Ha lesz időm...)

168322104792453817_kilfxgaa_c.jpg

100908847870274880_4fio3oxv_c3.jpg

diy-tea-tin-lanterns.jpg

konzerv21.jpg

3. Virágcserép

Egyszerű, de nagyszerű! Akárcsak a rendszerezőknél, itt is csak külső festésre van szükséged, hogy felturbózd a konzervdobozt, de némi erős zsinór segítségével akár felakaszthatós virágtartót is ksézíthetsz belőlük!

can2.jpg

cans2.jpg

konzerv1_2.jpg

konzerv8.jpg

4. Szúnyogriasztó gyertya

Vízparti nyaraláskor elengedhetetlen, hogy megszabadulj a szúnyogoktól. Ajándékba is jó lehet, ha valakinek nyaralója van víz mellett! Gyertyaviasz, kanóc, konzervdoboz és ctronella illóolaj kell csak hozzá! Olvaszd meg a viaszt, majd add hozzá az illóolajat. Fél liter viaszhoz 3 cl olaj elég, de ahogy anyukám szokta mondani, "gondolomra" is adagolhatod. Adhatsz hozzá még további olajakat is, más citrusfélét, vagy mentát. Ragaszd a kanócot a konzerv aljára és öntsd rá a viaszt, majd hagyd kihűlni. Kész is!

diy-tutorial-on-how-to-make-citronella-candles-for-the-garden-via-garden-therapy-medium.jpg

5. Játék

A gyerekeknek mindig kell valami elfoglaltság és ez nyáron duplán igaz, amikor folyamatosan otthon vannak. Tekebábúk helyett is használhatod őket, de a vurstliban, búcsúban, vidámparkban látható célbadobós játékot is lemásolhatod!

konzerv6.jpg 

+1. Madáretető

Nagyon ötletes felhasználás, és csak azért +1-ként tettem be, emrt általában télen szoktuk kitenni a madáretetőket. ha viszont szereted nézni, ahogy a színes madárkavalkád az udvarodon időzik, akkor akár nyáron is kitehetsz egyszer-egyszer eleséget.

konzerv4.jpg

KulT

Forrás: Pinterest

Szólj hozzá

DIY