2014. dec 13.

Kereskedelmi csatornák

írta: KulTi
Kereskedelmi csatornák

Miért utáljuk őket?

Hanover_bars_with_PAL_delay.png

Ha másért nem is, hát azért, mert folyamatosan csak reklámokat vetítenek az arcunkba, így elnyújtva egy fél órás műsort kemény egy órára. Arról nem is beszélve, hogy egyes csatornák képesek a mondat közepén kettévágni a filmet!
De az igazság az, hogy nincs nagyon más választásuk! A kereskedelmi adók a hirdetésekből szerzik a pénz nagy részét. Ez a profit. Az egyetlen dolog, amivel ezt kompenzálhatnák, az a minőségi műsorok vetítése lenne. 

Nem véletlen a feltételes mód. Gondoljunk csak bele, hogy milyen műsorokat láthatunk egy kereskedelmi csatornán. 

A TV2 Tényekben a reklám előtt mindig kell egy kisállatos hír. Figyeljétek meg! MINDIG van egy kisállatos hír a reklám előtt, hogy azért még megnézd a másik felét a sok-sok baleset, politikai baki, gyilkosság, katasztrófa után, mert a kisállat mindig felvidít és nem keseredsz el, hogy milyen mocsok megy a tévében. 

cocker-spaniel-puppy-cut-english-cocker-spaniel-puppy-sleeping-royalty-free-stock-photo-dogjing-dot-com-cute-2088451624.jpg

Tessék, itt egy doboz Spániel, hogy ne érezd rosszul magad az elviselhetetlen műsorok gondolatától, és tovább olvasd a blogom!

Szintén TV2. Szerencsére ebben az időszakban kevesen vannak otthon, csak az álláskeresők, meg a betegséget szimuláló gyerekek. 9-10 óra körül van, és mit lát az ember? Teleshopban ugrál valami külföldi, ismeretlen atléta, aki egy újabb szuperhasználhatatlan eszközt akar eladni nekünk, ami biztosan megváltoztatja a fogyókúrát, mert csak ülni kell a tévé előtt, hasunkon a rezgő-csörgő-rázó tapasszal, és csak meg kell rendelnünk a következő dolgot, amire nincs szükségünk, és máris fogyni fogunk... Persze...

Aztán ott van az asztro adás. Elég tíz percet nézni! Komolyan, ülj le elé tíz percig! Ne kapcsold el! Ne nézz félre sírva! Próbálj meg nem nevetni! Garantáltan jobban fogod érezni magad utána, mert rájössz, hogy a te életed nem is olyan rossz, mint azé a gyertya fölött hadonászó szerencsétlené, akinek reggeltől estig bullshit-elnie kell. Nekik biztosan tanítják a Chewbacca védelmet!

A celeb műsorokról már nem is akarok beszélni. Elviszik Afrikába a "hírességeinket", hogy ott szánalmasan, elfogadhatatlanul viselkedjenek, és nevetségessé tegyék magukat. Nyilván van az a pénz, megértem én, de legalább a csatorna főszerkesztője tenne valamit azért, hogy egy kicsivel kulturáltabb műsorokat adjanak. 

És ott vannak azok a furcsa, dokumentumfilmnek beállított, amatőrök által játszott valóságshowk. A szereplők annyira rosszak, hogy még az is észreveszi, hogy megjátszott az egész, aki amúgy nem ért semmit a színészethez. Egyáltalán nem hiteles a kitalált történeteivel. 

Még új filmeket is alig látni a palettán! Ugye emlékszünk még arra, hogy minden évben karácsonykor kötelező darab volt a Reszkessetek, betörők! összes része?

1309201774-L_aiiS.jpg

Talán világos, hogy miért választottam azt, hogy itthon nem nézek tévét. A műsorok, amik érdekelnek elérhetők már az interneten minden formátumban, minden időben, reklám nélkül. Azóta, hogy nem bámulom a híradót, nyugodtabb is lettem, mert nem idegesít fel minden nap valami elképesztően okos politikus, és nem zaklat fel egy újabb százakat érintő baleset. Ha izgalomra vágyok, inkább elmegyek ninjutsura!

Szólj hozzá

KulTalk