2014. dec 14.

Jó hír azoknak, akik szeretik J. K. Rowling műveit!

írta: KulTi
Jó hír azoknak, akik szeretik J. K. Rowling műveit!

Tévésorozatot készít a BBC műsorszolgáltató J.K. Rowling álnéven kiadott bűnügyi regényeiből - számolt be róla a The Guardian online kiadása.

A Kakukkszó című krimi komoly bestsellerré vált, miután egy Rowlingnak dolgozó ügyvéd felfedte, hogy a szerzőként feltntetetett Robert Galbraith álnév mögött valójában a Harry Potter-könyvek írója rejlik. A BBC most a Kakukkszóból és a krimisorozat közben megjelent újabb, The Silkworm (Selyemhernyó) című könyve alapján indítana tévésorozatot.

j-k-rowling-updates-official-site-on-pottermore-photos-from-london-press-launch-hq-harry-potter-23131974-2560-1691.jpg

Fotó: London Press

A krimisorozat főhőse Cormoran Strike, a háborús veteránból lett magánnyomozó. A Kakukkszóban egy szupermodell halálának körülményeit vizsgálta, a The Silkwormban egy ismert író eltűnésének ügyében nyomozott. J. K. Rowling mindkét történetet felnőtt olvasóknak szánta.

Az írónő részt vesz a tévésorozat előkészítésében. Az epizódok számát és hosszát még nem döntötték el. A sorozatot az a produkciós cég (Bronte Film és Tv) fogja gyártani, amely a BBC és az HBO megrendelésére az Átmeneti üresedés című Rowling-regényből is minisorozatot készített. A 2012-ben megjelent könyv egy brit kisváros bizarr és tragikus fordulatokkal teli életét mutatta be. A februárban képernyőre kerülő feldolgozásban Micheal Gambon, Keeley Hawes, Rory Kinnear és Julia McKenzie szerepel.

jk_rowling_the_silkworm.jpg

J.K. Rowling korábban arról beszélt: legjobban azt szereti a krimi műfajában, hogy - eltérően a Harry Pottertől, ahol a történetnek van egy meghatározott íve, kezdő- és végpontja - a detektívregények esetében különálló történeteket lehet írni, és amíg a nyomozó él, addig számos esetet tud megoldani. Cormoran Strike magánnyomozó történeteiből az írónő a Harry Potter-sorozatnál is hosszabb regényfolyamot tervez. (Forrás: MTI)

Szólj hozzá

ajánló