2014. dec 19.

Karácsonyi dalok, amiktől nem mászol a falra!

írta: KulTi
Karácsonyi dalok, amiktől nem mászol a falra!

Ha elég volt a giccsparádéból, ha valami újat, de ünnepit szeretnél hallgatni

Sokaknak nyűg a karácsonyi készülődés, és nehezen tudják átérezni a hangulatot, még akkor is, amikor már a fenyőfa illata lengi körbe a nappalit. Talán az októbertől ránk tukmált karácsonyi díszek okozzák ezt, vagy a hatalmas nagy kínálat, a vásárlásra buzdítás az, ami elveszi az ember kedvét a Karácsonytól!

Azért remélem, hogy a következő dalok legalább egy kicsit felvidítanak majd és visszaadják a karácsony értelmét: Legyél a családoddal, pihenj, adj szívből!

1. Pentatonix: Little Durmmer Boy

A Youtube-n ismertté vált acapella csapat már túl van két európai körúton, készítettek saját dalt az új Tini Nindzsa Harci Teknőc filmhez és valószínűleg a Pitch Perfect (A tökéletes hang) 2-ben is feltűnnek majd. A Little Drummer boy egyszerű, sallangoktól mentes feldolgozása az angol karácsonyi dalnak. 

 

 

Ha tetszik a stílusuk, megtalálhatod a karácsonyi válogatásukat youtube csatornájukon.

2. The Piano Guys - Angels we have heard on high

Szintén egy youtube siker. A Piano Guys nemrég Magyarországon is koncertet tartott. Ahogy a Pentatonix, úgy ők is feldolgozásokat készítenek. Sokszor két szám tökéletes összhangjából megalkotva az új dallamot, vagy a hangszerek újszerű használatával érdekességet csempészve a hangok közé. Ilyen a karácsonyi daluk is. Könnyed kis dallam, de megtartja az ünnepi hangulatot.

 

 

3. Band of Merrymakers - Must be Christmas

Az adakozásra és a non-profit szervezetekre akarja felhívni a figyelmet a Band of Merrymakers. Legszívesebben táncra perdülnék, olyan jó ritmusa van a dalnak!

 

 

4. Billy Mack - Christmas all around me

Láttátok az Igazából szerelem című filmet? Na akkor ezt a dalt biztosan ismeritek! Bár maga a szám sem hétköznapi karácsonyi dal, de gondoljatok csak vissza az énekes karakterére a filmben! Azt hiszem mindannyian tudjuk, hogy melyik mondata vált a leghíresebbé... Mindenesetre a dal laza és egyáltalán nem nyálas.

 

 

5. Train - Shake up Christmas

A szokásos karácsonyi coca cola reklámban hallhattad ezt a dalt. Egyszerűen fülbemászó dallamról van szó! Come on y'all it's christmas tiiiime!

 

+1 Pentatonix karácsonyi album

Azoknak, akik nem akarnak keresgélni, és tetszett az első csapat:

 

Szólj hozzá

ajánló