2014. dec 29.

5 koktél szilveszterre a mozi világából!

írta: KulTi
5 koktél szilveszterre a mozi világából!

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én szeretek személyre szóló italokat készíteni a barátaimnak, ha összejön a társaság. Ha ti is a házibuli mellett döntötök szilveszterkor, akkor a filmekből ellesett, vagy a filmek ihlette koktélokkal rögtön feldobhatod a hangulatot!

1. Vesper

Tudjátok van nekem egy ismerősöm, aki bizony leitta James Bondot! 8-9 Vesper, a végén már nem is tudtuk pontosan mennyi csúszott le, de az biztos, hogy a hatása fenomenális volt. Rég nevettem akkorát, mint azon az éjszakán! 

Hozzávalók: 

3 egység Gordon's Gin

1 egység vodka

Fél egység Lillet Blank (vagy Vermut, ami van otthon)

"Rázva, nem keverve!"

 

2. Cosmopolitan

Ha az előző a férfiak itala, hát itt van egy a hölgyeknek is. Carrie Bradshaw és a martinis pohár: nemcsak a férfiakkal tud bánni, de italt is jól választ! Na jó, azért a barátnőit sem kell félteni...

 

Hozzávalók:

2 egység vodka
1 egység Triple Sec vagy narancs likőr
1 egység lime lé
2,5 egység áfonyalé
jéggel teli pohár
Jéggel töltött shakerben egyszerűen össze kell rázni a hozzávalókat, majd csinos martinis pohárba öntve, némi díszítéssel már mehet is a vendégek kezébe.

 

3. Long Island 

Sheldon Coopert nem lehet átverni! Vagy mégis? Penny pókerarccal itatja meg a szerencsétlent a híres Long Island jeges teával. A semmit sem sejtő Sheldon persze szívószállal issza ki egy pillanat alatt az egészet. Vigyázzatok, talán nem érezni az alkoholt benne, de azért tud ütni!

Hozzávalók:

2 cl Vodka

2 cl Tequila

2 cl Fehér rum

2 cl Triple sec

2 cl Gin

2 cl Lime leve

Kóla

Az alkoholt és a lime levet összeöntöd, felrázod jéggel teli shakerben, majd felöntöd az egészet kólával és kész is! Hosszú pohárban javasolt a tálalása!

 

 

4. Giggling Yoda

A mindig sejtelmes tanácsokat adó Yoda bizony nevetgélni is szokott, ennek örömére pedig a star wars rajongók egy igen ízletes koktélt találtak ki.

Hozzávalók:

1 egység vodka

1 kis dobozos gyömbér sör 

Fél körte (Hámozva és kimagozva)

5-6 szőlőszem

2 teáskanál lime lé

Mentalevél

A gyümölcsöket és a lime levét turmixold össze, majd öntsd rá a vodkára. Erre óvatosan add hozzá a gyömbérsört és tedd a tetejére a mentalevelet.

 

 

5. Singapore Sling

Ha a szilvesztered olyan, mint amilyen Johnny Depp egy napja a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben, akkor bizony a Singapor Sling a te italod! 

Hozzávalók:

4 cl Gin

2 cl Cherry Brandy

Fél cl Cointreau

Fél cl Bénédictine D.O.M. 

1 cl Grenadine

8 cl Ananászlé

3 cl Citromlé

1 csepp Angostura bitter

Szóda

A hozzávalókat a szóda kivételével shakerben összerázod. Az italt hosszú pohárba töltöd, majd hozzáadod még a szódát is. 

 

Szólj hozzá

ajánló periszkóp