2016. ápr 18.

John Williams koncerten járt a Kultblog

írta: KulTi
John Williams koncerten járt a Kultblog

Először is örömhír azoknak, akik régebben követték a blogot: újrakezdünk! 
Bár nem olyan sűrűséggel, mint előzőekben, de folyamatos cikkekkel készülök!

---

De térjünk is át mai témánkhoz. A Kultblog is részt vett a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertján szombaton. A Papp László spsortaréna megtelt a filmzene kedvelőivel. Bizony, teltház volt!
Izgatottan hallgattam, ahogy megszólaltak az ismerős dallamok: Egy gésa emlékiratai, Indiana Jones, Harry Potter: Hedvig's Theme!!! 

Budafoki Dohnányi Zenekar - John Williams: Harry Potter - Hedvig's Theme

A második részt teljesen a Star Warsnak szánták. Besegítettek a beöltözött rohamosztagosok, Vader Nagyúr vezényelt, R2D2 ellopta a karmester pálcáját, magyarul igazán szórakoztató este volt.
Nálam a pálmát a step táncosokkal fűszerezett Imperial March volt. A légtáncosok kevésbé nyűgöztek le, de az ötlet nem volt rossz. Az egyetlen ami kifejezetten zavart, hogy az Aréna hatalmas terében elveszett a hang. Nem volt például vastaps sem. Tudjátok, mikor a teremben lévő összes ember egy ritmusban tapsol, hogy a színpadon állók átérezhessék azt, amit ők adtak számunkra. 
12994451_1160852403925498_2263893215174449743_n.jpg

KulT és a Rohamosztagosok: "My squad (I wish...)"

Így viszont libabőrös is csak egyszer lettem... Talán a Papp László sportaréna nem volt a megfelelő választás, hiszen tudom, hogy nem a zenével volt a baj. Minden hang a helyén volt, a ritmus katonás rendben, de az érzelmeket, amik tisztán látszottak a zenészek, a kórustagok arcán, egyszerűen elnyelte a hatalmas tér. 
Nem volt csalódás a koncert, de legközelebb kisebb mértékben hallgatnám meg őket, hogy többször is magával ragadjon a zene, ne csak néha-néha bukkanjon fel az a mindent elsöprő érzés, amit olyan gyönyörűen megkomponált hangversenydarabok okozhatnak, amilyenek John Williams dalai is.

KulT

Szólj hozzá

star wars unaloműző john williams