2014. dec 15.

Új star wars, új fénykard!

írta: KulTi
Új star wars, új fénykard!

Teóriák, elméletek

Minden egyes Star Wars rajongónak felborzolta a kedélyét ilyen-olyan módon az előzetes előzetese, amit itt meg is nézhettek, ha még nem láttátok (vagy ha már láttátok, de szeretnétek újra és újra és újra megnézni!).

star-wars-7-lightsaber-memes-sith-army-knife-meme.jpg

A legtöbbeknek, köztük nekem is megakadt a szemem a trailer vége felé látható újfajta fénykardon, és mondjon bárki bármit, szerintem nagyon badass!

De nézzük a tényeket, teóriákat. Miért is van ott az a két kiálló fénynyaláb? 

1. Középkori kard

Igen, valóban úgy néz ki, mintha egy középkori pallos lenne, de nem igazán lenne ennek értelme. Egyrészt azért, mert a fénykard harci technikái nem egy ilyen fegyverhez illenek, másrészt pedig mert a pallos véleményem szerint inkább nyakazásokhoz jó, nem pedig egy hosszú, akrobatikus mozdulatokkal tarkított harchoz, hiszen  pallos nehéz... Itt pedig talán el is vethetjük azt, hogy valóban olyan funkcióval él, mint egy középkori kard, hiszen a fénykard súlya mindösszesen a markolat súlyával egyezik meg. 

metamorphosis_medieval_wars_by_tomasse-d3cyqvm.jpg

A kép forrása itt

Aztán ott van még az a kérdés is, hogy vajon egy csatában egy másik fénykard levágná a kis védőket, vagy sem? Tovább fut benne a nyaláb, vagy ott két másik kristály helyezkedik el? 


neb6ewsiaedxei_1_2.jpgForrás itt

2. Kipufogó

Talán valamivel elfogadhatóbb teória a következő: A két kisebb fénynyaláb az energia levezetésére szolgál. Sokan felhívták a figyelmet arra, hogy mennyire instabilnak tűnik a kard. Ennek oka lehet a kristály instabilitása, hibája is. A két oldalsó nyaláb a fölösleges energiát vezeti le, ezzel akadályozva meg az esetleges katasztrófát. 

3. Pisztoly

Ez az a teória, ami remélhetőleg nem igaz. Egyes vélemények szerint, titkos, megbízható forrásokra hivatkozva azt állították, hogy a két nyaláb bizony nem más, mint pisztoly. Az alábbi videóban be is mutatják a teóriát. Szerintem nevetséges és önveszélyes lenne egy ilyen megoldás. Minek mutogatná a nyalábokat, ha ez pont egy titkos kis fegyver lenne?

Azoknak, akik itt maradtak még velem, itt egy kis jutalom film is, Master Ken, az Ameridote alapítója megmutatja nektek, miért is hülyeség a fénykard!

KulT

Szólj hozzá

ajánló