10 dolog, amire képes a mikród
Csak hogy egyszerűbb legyen az élet!
1. Sírásmentes hagymavágás
Vágd le a hagyma végeit, majd 30 másodpercre a legmagasabb fokozaton melegítsd. Nem lesz több könnyes búcsú a hagymától!
2. Bélyeggyűjtők segítője
A bélyegeket úgy tudod óvatosan leszedni a levélről, hogy pár csepp vizet teszel rá, majd 20 másodpercig melegíted. A bélyeg könnyen lejön ezután, és újra felhasználhatod, vagy beteheted a gyűjteményedbe.
3. Barna cukor
Ha a barna cukor összeállt kemény darabokba, akkor helyezz a dobozba egy megnedvesített papír törlőkendőt, majd csukd le a dobozt. 20-30 másodperc elég lesz, hogy újra rendes állaga legyen a cukornak.
4. Szárított fűszernövények
A petrezselyem és más fűszernövény könnyen szárad a mikróban. Egy papír törlőkendőbe helyezz némi növényt, majd 2-4 percig magas fokozaton melegítsd (szárítsd) azt. Ha kész vagy, csak össze kell morzsolnod a kiszáradt növényt, és kész is!
5. Kristályosodott méz
50 %-os energiaszinten működtetve a mikrót, könnyen régi állapotára állíthatod vissza a mézet. Csavard le az üveg tetejét, majd 2 percig melegítsd a mézet. A kristályok eltűnnek és csak a szép, folyós méz marad. (Az utasítás nem tér ki arra, hogy mindenfajta mézzel használható-e ez a módszer, kísérletezz!)
6. Meleg borogatás
Ne várj a forró vízre! Egy kicsi törölközőt vizezz be, majd tedd be a mikróba úgy egy percre. Sokkal gyorsabban jutsz a megnyugtató, meleg borogatáshoz ezen a módon.
7. Dől a lé
Ahhoz, hogy több levet eresszen a citrom, vagy lime, tedd a mikróba 10-20 másodpercre!
8. Hámozz könnyebben
Barack, paradicsom: mind nehezen hámozható. 30 másodperc a mikróban azonban megkönnyíti az életed. Hagyd egy kis ideig állni a mikrózás után és könnyen le tudod húzni majd a héját.
9. Kerüld el az áztatást
Elfelejtetted beáztatni a babot, vagy a lencsét? No para! Tedd a tálba a babot és egy csipetnyi szódabikarbónát. Töltsd fel vízzel amíg az el nem lepi a babot, majd 10 percig melegítsd a mikróban, magas fokozaton. Ezután érdemes egy fél órát állni hagyni!
10. Hidratálás
Kiszáradt a kenyér? Tekerd be vízzel átáztatott papírtörlőkendővel a szeleteket, majd tedd a mikróba 10 másodpercig. Ismételd meg a procedúrát, ha ennyi nem elég.
KulT
Forrás: The Chive