2015. feb 10.

10 dolog, amire képes a mikród

írta: KulTi
10 dolog, amire képes a mikród

Csak hogy egyszerűbb legyen az élet!

1. Sírásmentes hagymavágás

1fc67926-bcea-441c-af65-59800cfe8c2b.jpg

Vágd le a hagyma végeit, majd 30 másodpercre a legmagasabb fokozaton melegítsd. Nem lesz több könnyes búcsú a hagymától!

 

2. Bélyeggyűjtők segítője

e008669d-dd81-44fe-9234-55d44c012245.jpg

A bélyegeket úgy tudod óvatosan leszedni a levélről, hogy pár csepp vizet teszel rá, majd 20 másodpercig melegíted. A bélyeg könnyen lejön ezután, és újra felhasználhatod, vagy beteheted a gyűjteményedbe. 

 

3. Barna cukor 

a4458829-6ee1-4ee9-8fae-3f5df5c32662.jpg

Ha a barna cukor összeállt kemény darabokba, akkor helyezz a dobozba egy megnedvesített papír törlőkendőt, majd csukd le a dobozt. 20-30 másodperc elég lesz, hogy újra rendes állaga legyen a cukornak.

 

4. Szárított fűszernövények

24563002-3bf3-48f0-9ba6-e238febb412c.jpg

A petrezselyem és más fűszernövény könnyen szárad a mikróban. Egy papír törlőkendőbe helyezz némi növényt, majd 2-4 percig magas fokozaton melegítsd (szárítsd) azt. Ha kész vagy, csak össze kell morzsolnod a kiszáradt növényt, és kész is!

 

5. Kristályosodott méz

cbb2113c-cf5a-43c2-8036-84dd22bf3608.jpg

50 %-os energiaszinten működtetve a mikrót, könnyen régi állapotára állíthatod vissza a mézet. Csavard le az üveg tetejét, majd 2 percig melegítsd a mézet. A kristályok eltűnnek és csak a szép, folyós méz marad. (Az utasítás nem tér ki arra, hogy mindenfajta mézzel használható-e ez a módszer, kísérletezz!)

 

6. Meleg borogatás

0067cb07-e7cc-47c8-8bfd-e4178fbf26d8.jpg

Ne várj a forró vízre! Egy kicsi törölközőt vizezz be, majd tedd be a mikróba úgy egy percre. Sokkal gyorsabban jutsz a megnyugtató, meleg borogatáshoz ezen a módon.

 

7. Dől a lé

ee6c6cd8-9251-4e10-8b61-c0cca4b2feab.jpg

Ahhoz, hogy több levet eresszen a citrom, vagy lime, tedd a mikróba 10-20 másodpercre!

 

8. Hámozz könnyebben

659bbed8-581b-428b-8f2a-e024bb408f29.jpg

Barack, paradicsom: mind nehezen hámozható. 30 másodperc a mikróban azonban megkönnyíti az életed. Hagyd egy kis ideig állni a mikrózás után és könnyen le tudod húzni majd a héját.

 

9. Kerüld el az áztatást

ccc4813e-1ff7-4164-84c2-ca7afac6a602.jpg

Elfelejtetted beáztatni a babot, vagy a lencsét? No para! Tedd a tálba a babot és egy csipetnyi szódabikarbónát. Töltsd fel vízzel amíg az el nem lepi a babot, majd 10 percig melegítsd a mikróban, magas fokozaton. Ezután érdemes egy fél órát állni hagyni! 

 

10. Hidratálás

fd0fe4fa-8d7b-493c-84ef-b2f13568cbd4.jpg

Kiszáradt a kenyér? Tekerd be vízzel átáztatott papírtörlőkendővel a szeleteket, majd tedd a mikróba 10 másodpercig. Ismételd meg a procedúrát, ha ennyi nem elég.

KulT

Forrás: The Chive

Szólj hozzá

lusta