2015. ápr 15.

Ez a vírusvideó a legújabb beszédtéma! Ne hagyd ki te sem!

írta: KulTi
Ez a vírusvideó a legújabb beszédtéma! Ne hagyd ki te sem!

Kisfilm a felelős örökbefogadásért!

A Gift című kisfilm megdöbbentő, könnyekre fakasztó. 

gift-kislany.jpgFotó: Deadlens Pictures / Baricsa Orsi

Mielőtt többet is írnék, nézd meg a videót! Vigyázat, meghatódás veszély!

A felelős örökbefogadás és állattartás sokszor előkerül a médiában, de talán ilyen szívbemarkolóan még nem nyúlt senki a témához. 

Mint állatbarát, állattartó teljesen egyetértek azzal, hogy csak olyan fogadjon magához kutyát, macskát, hörcsögöt, aki képes azokat eltartani és képes megküzdeni a velük járó nehézségekkel. Mert nehézségek lesznek. A kutyának meg kell tanulnia a helyét, ha a házban tartózkodik. A macskák önállóságával is együtt kell élni, a hörcsög meg... Nos a hörcsög könnyen elveszhet egy nagy lakásban, főleg ha macska is van a közelben...

A lényeg az, hogy ha nem vagy biztos abban, hogy az állattartás neked való, akkor ne vásárolj a gyerekednek nyuszit húsvétra! Ha nem értesz a lovakhoz, nehogy póni legyen az ajándék (mert sok esetben a szülő lesz az állat igazi gazdája a gyerek helyett). Ha nincs elég időd arra, hogy sétálni menj a kutyáddal, akkor válassz macskát, amelyik kint remekül elcsászkál magában, odabent a lakásban pedig végképp elvan egyedül (Persze ne lepődj meg, ha munka közben hátráltatni fog egy kicsit az öledbe telepedő cica). 

Ha mégis arra adod a fejed, hogy úgy taggal bővüljön a család (akárhonnan is nézem, az állat a család hétköznapjainak szerves része lesz), akkor ne add fel félúton és végképp ne rakd ki a semmi közepén az állatot. Az ugyanis állatkínzás, és nincs is gyerekesebb dolog annál, minthogy a megúnt játékszeredet kidobod!

Dönts okosan, válasz neked megfelelő fajtát, ha elhatároztad magad (ebben segítségedre lehet a National Geographic 101 sorozata kutyákról, macskákról, háziállatokról. Pl.: Boxer), de legfőképpen tarts ki az új barátod mellett!

KulT

Forrás: Hír24, Deadlens Pictures

Szólj hozzá

kreatív inspiráló