2015. máj 13.

A szürke ötven árnyalata helyett

írta: KulTi
A szürke ötven árnyalata helyett

 

Idén is felveszik a harcot a szürke falakkal!

Ha unalmas a sulid külseje, színesebbé tennéd a gyerekek életét, akkor vedd rá a szülőket, tanárokat, hogy fogjanak össze egy jó ügy érdekében!

Idén is felveszi a harcot a szürke, elhanyagolt falakkal a Let’s Colour Településszépítő Egyesület. A szervezet olyan országos pályázatot hirdetett, melyen 800 négyzetméternyi fal kifestéséhez elegendő festéket nyerhetnek a jelentkezők, közösségi tereik megújítására. A győztesek emellett egyedi, felületre tervezett dizájnt, valamint az önkéntesekkel történő festés élményét kapják jutalmul.
unnamed.jpg

„A nyílt felhívásra civil közösségek, szervezetek, óvodák, iskolák és önkormányzatok is jelentkezhetnek, a kategóriánkénti nyerteseket pedig szakmai zsűri választja ki” – jegyezte meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület alelnöke.
unnamed_1.jpg

A pályázat célja, hogy megújítsa a közösségek által napi rendszerességgel használt élettereket. A felhívás mindenki előtt nyitott, legyen szó elhanyagolt városházáról, gyerekzsivajtól hangos óvodától, falusi orvosi rendelőről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről, amely régóta zavarja a helyi lakosokat.
allatkert_01.jpg

2014-ben összesen 41 pályázat érkezett az ország minden szegletéből, a résztvevők pedig több tízezer szavazatot gyűjtöttek. Tavaly az internetes szavazás alapján 1-1 győztest hirdettek ki a 10 ezer fő alatti, valamint a 10 ezer fő feletti települések kategóriájában, melynek eredményeképpen összesen 1500 négyzetméternyi fal újulhatott meg. A nyertes pályázatok megvalósítása mellett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Fővárosi Állat és Növénykert Dózsa György úti betonfalának egy részét is kifestette tavaly.

Részletes pályázati kiírás itt található: www.letscolour.hu

Nézz fel Facebook oldalukra is, hogy semmiről ne maradj le!

KulT

 

 

 

 

Szólj hozzá

ajánló