2015. máj 15.

Empátia képeslapok, amelyek tökéletesen összefoglalják, mit kellene tenned, ha az ismerősöd rákos

írta: KulTi
Empátia képeslapok, amelyek tökéletesen összefoglalják, mit kellene tenned, ha az ismerősöd rákos

Nem könnyű kinyilvánítani az érzéseinket, de az őszinteség mindig segít!

Emily McDowell nagyon is jól tudja, milyen nehéz fenntartani a kapcsolatokat, ha az ember a rákkal küzd. Az ismerősök, a család, a barátok nehéz helyzetbe kerülnek. Nem tudják, hogy mit kellene mondaniuk, így egyszerűen eltűnnek, vagy éppen a rossz szavakat használják. A "Jobbulás" kártyák semmitmondóak, főleg akkor, ha a betegség súlyossága talán nem teszi lehetőve a felépülést.

A művész úgy döntött, hogy olyan empatikus képeslapokat készít, melyek segítik, hogy a barátok újra egymásra találjanak. Így nem kell zavartan keresniük a megfelelő szavakat, ha nem tudják, mit is mondhatnának. Itthon is érdemes lenne bevezetni ezeket a lapokat!

 1. Ígérem, hogy soha nem fogok úgy hivatkozni a betegségedre, mint egy utazásra. hacsak valaki nem visz el téged egy hajóútra.267-c-illness-is-not-a-journey-empathy-card_1024x1024.jpg

Emily Mcdowell.com

Emily a kártyák mellé magyarázatot is tett. Emellé például azt, hogy egyedül a beteg döntheti el, hogy a betegséget utazásként fogja-e fel, vagy sem!

2. Tudom, hogy #Fuckcancer nem segít túljutni ezen. Én itt vagyok, bármikor szükséged van rám! 

269-c-fuck-cancer-doesnt-help-card_1024x1024.jpg

Emily McDowell.com

A rák be.... Igen, de ez nem segít a magányos órákban. A család, a barátok, akik támogatnak viszont igen!

3. Kérlek hadd legyek az első aki behúz a következő embernek, aki azt mondja: minden okkal történik! Sajnálom, hogy keresztül kell menned ezen!

263-c-happens-for-a-reason-card_1024x1024.jpg

Emily McDowell.com

Ha valaki megbetegszik, a legkevésbé szeretné azt hallani, hogy minden okkal történik. Talán később, idővel már fel lehet hozni, de abban a pillanatban biztosan nem! Ezzel a kártyával elmondhatod, hogy mellette állsz, és segítesz neki túljutni az idegesítő pillanatokon is!

4. Egy kemoval kevesebb! Ünnepeljünk valamivel, aminek nem pocsék az íze!

264-c-one-more-chemo-down-card_1024x1024.jpg

Emily McDowell.com

Emily saját tapasztalatból tudja, hogy a kemoterápia után megváltozhatnak az ember ízlelőbimbói. Ő például csak Mekis kaját tudott enni utána!

5. Nagyon sajnálom, hogy nem voltam melletted. Nem tudtam, mit mondjak!

270-c-i-didnt-know-what-to-say-card_1024x1024.jpg

Emily McDowell.com

Egy szívből jövő bocsánatkérés és egy őszinte magyarázat megalapozhatja a további kapcsolatotokat. Nyilván nehéz mindenkinek, amikor megtudja, hogy az ismerőse rákos. Ez természetes. Nem tudod mit mondj, hogy cselekedj, még ha segíteni szeretnél, akkor sem. Ez a kártya jó első lépés lehet!

6. Sajnálom, hogy beteg vagy! Szeretném, ha tudnád, hogy soha nem fogok valami random gyógykezelést rádtukmálni, amit a neten találtam!

265-c-treatment-on-the-internet-card_1024x1024.jpg

Emily McDowell.com

Azok az emberek, akik gyógymódokkal tukmálnak, nyilván jót szeretnének. De a beteg bizonyára jobban ismeri már a lehetőségeit, és valószínűleg döntött is. Ezzel a kártyával biztosan megnevetteted és tudtára adod, hogy igen, megérted a helyzetet.

 

További kártyákat találhattok még Emily oldalán, amit a bejegyzés elején, vagy a forrásban meg is találhattok!

 

KulT

Forrás: Emily McDowell

Szólj hozzá

periszkóp inspiráló