2015. jún 17.

Hogyan dekoráld ki az egész lakást cicákkal, hogy ne nézzenek őrült macskás nőnek (vagy férfinak...)?

írta: KulTi
Hogyan dekoráld ki az egész lakást cicákkal, hogy ne nézzenek őrült macskás nőnek (vagy férfinak...)?

Mint állandó (rész)macska tulajdonos, ezen tippek némelyike biztos bekerül a nappaliba!

Be kell vallanom, hogy nem ezt a cikket terveztem mára, de valaki máshogy gondolta a dolgot és hétvégére, mikor időm engedné, hogy DIY projektekkel foglalkozzak, begyulladt a bokám, ami folyamatos ágyban fekvést, és felpolcolt lábakat igényelt. Na sebaj, így legalább előre megvan a jövőheti téma is!

Ahogy írtam, részmacska tulajdonos vagyok, ami annyit takar, hogy a gimiben innen-onnan összeszedett befogadott kóbor cicusok otthon maradtak a szülőknél. Nem szerettem volna nekik nagy traumát okozni azzal, hogy az eddigi szabad, kinti életüket egy bezárt, pesti - alig 38 négyzetméteres - lakásba száműzzem. Éppen ez a gond egy új háziállat beszerzésével is, hiszen nincs szívem bezárni bármilyen állatot egy ilyen kicsi, behatárolt helyre. Véleményem szerint az állatoknak szükségük van a kertre, a rendes mozgásra, ahol egy valamivel védettebb területen (saját udvar) még mindig nagyobb biztonságban van az állatkínzóktól, a rohanó kocsiktól és egyéb veszélyektől, mintha csak kiereszteném itt Pesten a nagyvilágba. A felmerülő pluszköltségekről pedig ne is beszéljünk (alom, szőrkefe és más egyéb kencék, piperecuccok, hogy ne macskaszőrt reggelizzek).

Így marad a dekoráció, hogy legalább egy kicsit érezhessem az állatok, jelen esetben a cicusok közelségét. 

1. Cicapárna - Nem a macskádnak...

Itt több variáció is szóba jöhet. Elsőként ezt a végtelenül egyszerű megoldást ajánlom: sima fehér huzat és fekete textilfesték. Rajzold fel a kívánt mintát, mielőtt a festéket felviszed és figyelj arra, hogy jól rögzítsd a huzatot, hogy ne mozduljon el festés közben, mert az nagyon idegesítő tud lenni és könnyen tönkreteheti az addigi munkádat! Ezt szintén beszerezheted Etsyn, de nagyobb örömet fog okozni, ha magadnak készíted el!

enhanced-3298-1434209188-5.jpg

Etsy

Kicsit komolyabb varrási készségeket igényel ez a párna, ami a Facebook matricákból is ismert Pusheen cicára hajaz. Bár a videó angol, a kézmozdulatokból minden kiderül. Csak némi plüss anyag, párnatömő és ahogy már mondtam, varrótudás kell hozzá!

Lauren Dixon-Paver

2. Tik tak, mirr murr

Bár beszerezhető az Etsyn, egy ügyes kezű cicabarát gyorsan elkészítheti akár otthon is a kép másolatát. Persze érteni kell a fa vágásához és kezeléséhez, de ha nagyon kreatívak vagyunk, akár más alappal is helyettesíthetjük a fát. Talán levegőre vagy hőre száradó gyurma jó megoldás lehet és az óraműnek előre beleszerkesztett lyuk, nagyban elősegítheti a gyors elkészítést. 

enhanced-23237-1434205741-5.jpg

Etsy

3. Édes cicás virágtartó

Nem tudok betelni a látvánnyal! Nemrég kezdtem telepakolni a lakást növényekkel és bizony kezdek kifogyni a használható tartókból. Emellett pedig igen sok üdítős palack kezdett felhalmozódni a lakásban mostanában... Ezzel az ötlettel a két problémát egyszerre oldhatom meg. Talán a napokban én is nekiállok, ha lusta leszek kivinni a szelektívbe az összes műanyag palackot.

DIYlover

4. Világító cica(szemek) a sötétben

Egyszerűen imádom a következő projektet! Kifejezetten finom utalás arra, hogy megőrül az ember a macskákért és profi dekoráció, aminek mindenki a csodájára jár. A vendégek azt kérdezgetik majd, hogy hol vetted őket, mire te büszkén válaszolhatsz: Én csináltam! Elkészítésének nehézségi szintje nem kicsi, de a megfelelő mennyiségben belefektetett idő, energia és gondos tervezés kiküszöbölheti a szóba kerülő hibákat. Ha nem megy a villanyszerelés, vagy éppen a vastag anyagok megformálása, kérj segítséget szakemberektől, vagy légy kreatív, és helyettesítsd más anyagokkal, vagy előre elkészített elemekkel a problémás részeket. A linkben megtalálod, hogyan tudod elkészíteni otthon ezeket a lámpákat!

diy-bedroom-interesting-decor-lighting-bedroom-cat-cover.jpg

DIY Enthusiast

5. Festmények, gombok, matricák - kreatív ötletek a falra

Egyik korábbi DIY projektes cikkemben már készítettem geometrikus farkas dekorációt. Ugyanezt elkészítheted cicával is, a formát ugyanis te határozod meg. Elég, ha keresel egy geometrikus cica képet és lemásolod, vagy a macskád sziluettjét körbepontozod és összekötöd azokat, hogy háromszög formákat kapj (az előző cikkben található videóban megmutatják, pontosan hogy kell ezt véghezvinni). Nekem ennek az ideiglenes tetoválásnak a mintája tetszik a legjobban!

il_fullxfull_631574551_mzqd.jpg

Etsy

Ingyenesen letölthető sablonokkal is feldíszítheted a falat, csak pár egyszerű képkeret kell hozzá. Itt van például ez a fekete macsek az egyszerű kis felirattal!
free-printable-wall-art-sequin-cat-2.png

 Chicfetti

Ha valamiből sok halmozódott fel otthon, azt is könnyedén felhasználhatod (mint a fent említett palackok esetében is) a macskásító projekthez. Itt például gombokat használtak!

enhanced-2267-1434208800-12.jpg

Etsy

6. Ékszertartó, kulcstartó tálka cicafülekkel

Ezt a tippet azoknak ajánlom, akik szeretik rendszerezni az apróbb holmijaikat, például a bedugós fülbevalókat, de azoknak is, akik szeretik, ha a kulcsoknak, vagy az aprónak megvan a maga külön helye az asztalon. Ez a cicafüles tálka is elkészíthető gyurmából, bár arra számítanotok kell, hogy a felülete valamivel másabb lesz, mint a képen. Azon szerencsések, akik képesek kerámiával dolgozni, ez a tálka nem jelenthet nagy problémát! Rendszerezheted a dolgaidat és finoman jelezheted, hogy bizony a "Team Cat"-be tartozol!

enhanced-25378-1434210003-1.jpg

Etsy

Remélem mindenki megtalálta a neki való ötletet ebből a kis válogatásból! Ha hasonlóan jó ötleteteid vannak, írd le kommentbe, vagy küldj el az elkészült projekt fotóját a kultblogja@gmail.com emailcímre!

Nézz vissza jövő héten még több DIY projektért, vagy nézd meg az eddigi ötleteket a DIY menüpont alatt! Ha mások művészeti projektjéről, vagy inspiráló emberekről, kísérletekről olvasnál, látogasd meg az Inspirálót, vagy a Periszkópot. AJánlókért, programokért és kritikáért az Unaloműző menőpontot kell felkeresned. A KulTTalk még alakul, de nemsokára az is életre kel, hogy biztosan ne unatkozz, míg az oldalon jársz!

KulT

Forrás: Etsy, BuzzFeed, Pinterest, Youtube

Szólj hozzá

DIY